138375596_gunna.jpg
Daglig leder Gunnar Holen i Corporate Advice and Research.

Satser friskt

Publisert: 19. februar 2008 kl 14.55
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Bare Int. Gold Exploration får fornyet tillit fra Holen i denne ukens runde av Børsspeilet, resten av porteføljen byttes ut. Olje og diamanter er blant favorittene.

Slik ser den nye porteføljen ut:

  • DNO International
  • International Gold Exploration
  • Petrolia Drilling
  • Tandberg

Dette er hvorfor:

DNO: Aksjen har falt 12 prosent siden fremleggelse av 4. kvartalsresultat. Vi sliter med å se at den var så negativ og mener aksjen har korrigert overdimensjonalt på resultatfremleggelsen. Det viktigste er imidlertid at det politiske bildet i Irak ser ut til å bedre seg vedrørende utsikter for eksport av olje fra DNOs Tawke felt. Vi forventer at en slik tillatelse vil komme på plass i løpet første halvår 2008. Med en eksporttillatelse på plass kan aksjen lett dobles. Vi ser gode muligheter for positive letenyheter i nær fremtid. Selskapet har funnet olje i flere soner på Hawler # 1 brønnen i Erbil lisensen i Kurdistan og en 27 meters oljesone i Dagah 1 brønnen på Blokk 43 i Yemen. Med en verdi på 5-6 kroner for eierandel i Det Norske Oljeselskap og Yemen innebærer det at Irak operasjonene prise til 1-2 kroner mens vi vurderer verdien gitt en eksportløsning til 6-14 kroner.

International Gold Exploration: Selskapet er den største diamant lisensholder i Angola som anses som det landet som er mest prospektivt for diamantleting. Oppkommende leteprogrammer vil gi fokus på dette og ved eventuelle kimberlitt funn vil aksjen kunne mangedobles. Selskapet har hatt suksess på en Vanadium lisens og verdien av denne alene kan forsvare dagens markedskapitalisering. (undertegnede eier 4,3 millioner aksje i IGE).

Petrolia Drilling: Aksjen handles til en rabatt på 33 prosent til bokførte verdier. De bokførte verdiene er igjen omtrent halvparten av hva de underliggende verdiene ligger på. Vi ser interessante oppkommende triggere i slutning/forlengelse av det 50-prosenteide Boreskipet Deep Venture og potensielle kontrakter for indirekte eide PetroProd. (Undertegnede eier 3,7 millioner aksjer).

Saken fortsetter under annonsen

Tandberg: Vi mener at det fallet vi har sett den siste tiden må karakteriseres som en overreaksjon på resultatet fra fjerde kvartal. Aksjen er fundamentalt sett billig og det har i tillegg vært betydelige innsidekjøp den siste tiden.

Se de nye porteføljene her.