Redningsaksjon løfter Asia

Publisert: 25. februar 2008 kl 09.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Med finans- og elektronikkselskapene i spissen får det asiatiske - og spesielt det japanske - aksjemarkedet et solid løft i morgentimene i dag.
Årsaken først og fremst fredagens melding om at storbankene skal være enige om å opprette en kredittlinje til til det kriseramte monolineselskapet, Amcbak, som forsikrer gjeld for rundt 800 milliarder dollar.
Selskapene som forsikrer gjeld har i det siste fått sine ratinger nedgradert, noe som igjen har kunnet utløse et nytt ras av nedskrivninger i finanssektoren.
Monolineselskapene forsikrer gjeld for tilsammen cirka 2.400 milliarder dollar.
Ambac er USAs nest største monolineselskap.

- Redningsaksjonen øker investorenes tiltro til at en kjedereaksjon med subprimetap kan unngås, sier forvalter Yoshimoto Okumura hos Chiba-gin Asset Management til Bloomberg News.
- De faktiske tapene blant japanske forsikringsselskaper er mindre enn hos de utenlandske, noe som oppmuntrer investorene til å kjøpe sine aksjer tilbake, sier han.

Japans største forsikringsselskap, Millea Holdings, og Commonwealth Bank of Australia, er de fiansielle "market movers i Asia i dag, mens Canon og Matsushita Electric leder an oppturen innen elektronikksektoren.

Tokyobørsen får også et ekstra dytt etter at den kinesiske staten opplyser at den vil investere for 10 milliarder dollar i japanske aksjer.


Her er morgenens nøkkeltall:

Den regionale Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index er opp 1,6 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Nikkei 225 i Tokyo er opp 3,07 prosent.

Hang Seng i Hongkong er ned 0,15 prosent.

CSI 300 i Shanghai er ned 3,88 prosent.

Kopsi i Seoul er opp 1,34 prosent.

Straits Times i Singapore er opp 0,61 prosent.

Standard & Poor's ASX 200 i Sidney er opp 1,11 prosent.


Sjekk det asiatiske markedet her.

Saken fortsetter under annonsen