Ny tet

Publisert: 19. februar 2008 kl 13.54
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Nykommeren Håkon Sætre fra Delphi Fondene har så langt gjort det sterkt i Børsspeilet, og seiler denne uken opp i ledelsen. Denne uken bytter han ut to aksjer i porteføljen sin.

Slik ser den nye porteføljen ut:

  • Blom
  • Yara
  • Songa
  • Deep Sea Supply
  • Golden Ocean

Her er begrunnelsene:

Blom (BLOM) besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Yara (YAR) nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.

Songa (SONG) Songa Offshore ASA er en riggoperatør som eier og driver to halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ikke nybyggrisiko og god visibilitet og bør klare seg bra i et urolig børsklima.

Saken fortsetter under annonsen

Deep Sea Suply (DESSC) er vårt beste bet innenfor et sterkt supplymarked der selskapet har eksponering mot spotmarkedet i tillegg til lengre kontrakter. Et stort nybyggprogram og levering av disse bør kunne fungere som kurstriggere i tiden fremover.

Golden Ocean (GOGL) Golden Ocean Group er et tørrlastrederi som nyter godt av sterke rater innen sitt segment. Etter en litt slapp periode i starten av året ser markedet nå ut til å stramme seg til, og ratene stiger.

Se alle de nye porteføljene her.