138372533_hakon.jpg

Klokketro på Songa

Publisert: 14. oktober 2008 kl 15.33
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre kommer desidert dårligst ut av siste runde i Børsspeilet med et tap på 14 150 kroner.
Dermed mister Delphi-forvalteren første plassen i sammendraget som han har holdt i hele år.

I siste runde er det særlig SeaDrill og Norske Skog som trekker ned, men Sætre tapte på alle de fire aksjene han satset på.

Håkon Sætre bytter ut hele porteføljen i den nye runden - bortsett fra Songa Offshore:

- Songa er en riggoperatør som eier og driver fire halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ingen nybyggrisiko og er godt posisjonert i mellomsegmentet innen flytende rigger, sier Sætre om hvorfor han har klokketro på Songa.

I tillegg satser Sætre på følgende selskaper:

Data Respons:
- Er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.

Yara:
- Selskapet har falt ufortjent mye siden toppen. Gjødselsprisene er fortsatt høye og 3. kvartalstallene vil bli meget gode.

Saken fortsetter under annonsen

Kongsberg Gruppen:
- Kongsberg utvikler og produserer høyteknologisk utstyr til forsvarsindustrien. Selskapet viser en sterk utvikling og er attraktivt priset.

Orkla:
- Orkla har kommet veldig langt ned og konglomeratrabatten er rekordhøy. Med mye av verdiene innen defensive sektorer, er aksjen billig på dagens nivåer.

Se alle de nye porteføljene her.