138375765_gunna.jpg
Daglig leder Gunnar Holen i Corporate Advice and Research.

Holens favoritter

Publisert: 5. februar 2008 kl 13.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Holen beholder tre aksjer fra den gamle porteføljen, men sparker ut Yara til fordel for Global Geo Services i ukens Børsspeil.

Ny portefølje:

  • Aker
  • Crew Gold
  • Int. Gold Exploration
  • Global Geo Services

Her er begrunnelsen:

Aker: Med dagens prising verdsettes eiendelene til Aker til 57 prosent rabatt når man priser kontanter som kontanter. Dette er en meget stor rabatt, spesielt da 88 prosent av eiendelene er børsnoterte og omsettes daglig på Oslo Børs. Akers ledelse har over tid vist en unik evne til verdiskapning for aksjonærene og har evnet å utvikle selskapene i porteføljen på en meget god måte, å etablere og utvikle nye selskaper, samt å selge ut aksjer på riktige tidspunkter. Dette solide track record burde innebære at selskapet egentlig burde bli handlet til en premie og ikke en massiv rabatt som er tilfellet i dag.

Crew Gold: Selskapet er det beste spill på gullprisen på Oslo Børs og denne har som kjent nesten daglig satt nye rekorder. Selskapet vil i løpet av kort tid starte opp sitt nye produksjonsanlegg på LEFA-gruven i Guinea, og vil i løpet av et år femdoble sin produksjon. Aksjen handles til omtrent en tredjedel av peers basert på P/E (forholdet mellom aksjekursen og aksjens andel av selskapets ordinære nettoresultat) på 2009.

Int. Gold Exploration*: Selskapet har nylig levert en oppdatering av sin vanadiumlisens i Mukanda i Burundi. Bare verdien av denne lisensen kan forsvare dagens prising av selskapet. Utover dette kommer da en rekke øvrige lisenser i Burundi. 5 diamant lisenser i Angola, Gull lisenser i Kenya og en 75 prosent eierandel i IGE Nordic.

Saken fortsetter under annonsen

*Holen eier 4,3 millioner aksjer i IGE

Vi har en sum of the parts for GGS på 2.54 kroner per aksje. Selskapet jobber med å slutte lekterriggen Alligator på en 4-5 års kontrakt noe som vil kunne bli en positiv kurstrigger. Vi ble positivt overrasket av selskapets gunstige finansieringsløsning på sine tender rigger. Denne ble som kjent offentliggjort i forrige uke.

Se alle porteføljene her.