138375599_geir_.jpg
Forskningsjef Geir Linløkken i Investtech.

Forskningssjefens yndlinger

Publisert: 19. februar 2008 kl 14.40
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech.com bytter ut Kongsberg Automotive med Sparebank 1 SR-bank denne uken. Han velger også å beholde en del av porteføljen i kontanter på grunn av det svake markedet.

Ny portefølje:

  • Petrolia Drilling
  • Data Respons
  • Sparebank 1 SR bank
  • Kontanter

Her er begrunnelsen:

Hovedindeksen på Oslo Børs er teknisk negativ på mellomlang og lang sikt. Indeksen har reagert bra opp de siste ukene, og nærmer seg nå motstanden ved ca 440 poeng. Dette tilsier en videre svak utvikling framover, og vi velger å sette deler av porteføljen i kontanter.

Saken fortsetter under annonsen

Sparebank 1 SR bank tester støtten mellom 56 og 60 kroner på lang sikt. Volumutviklingen er positiv og grunnfondet er meget positiv på innsidehandler. Dette tilsier en reaksjon opp. Grunnfondet har lav risiko og anses således som en god defensiv aksje om børsen skulle fortsette ned.

Petrolia Drilling har nesten halvert seg siden i fjor sommer. Det er nå dannet en bunn på 1,75 kroner, og aksjen er positiv på innsidehandler. Volumutviklingen er dessuten positiv, noe som indikerer en mulig vending opp.

Data Respons ligger i en stigende trendkanal på lang sikt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har de siste ukene falt tilbake mot gulvet i kanalen, noe som åpner for oppgang også på kort sikt. Aksjen er positiv på innsidehandler.
Undertegnede eier aksjer i selskapet.

Se alle de nye porteføljene her.