138372725_kurs_.jpg

Dommedag i aksjemarkedet

Publisert: 24. september 2008 kl 13.51
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

De europeiske aksjeindeksene beveger seg rundt nullpunktet onsdag formiddag i påvente av en avgjørelse i den amerikanske Kongressen.

Bankaksjene stiger svakt etter at investorlegenden Warren Buffett har kjøpt aksjer i Wall Street-banken Goldman Sachs for 5 milliarder dollar.
- Dagens nyhet om at Goldman kan få en pengeinnsprøytning fra Warren Buffett er ganske positivt. Det har snudd utviklingen i den amerikanske futureshandelen, og ført til en mer positiv tone i markedet, sier sjefstrateg Shane Oliver hos AMP Capital Investors til Bloomberg News.

Handelen med amerikanske indeksfutures ligger i øyeblikket i positivt terreng og antyder oppgang på Wall Street i ettermiddag.

Men aksjemarkedet er stadig i alarmberedskap. Forhandlingene i den amerikanske kongressen om den omfattende krisepakken drar ut, og usikkerheten øker.
- Det er kritisk at planen blir vedtatt jo før jo bedre siden stabiliteten i finansmarkedet er bekymringsfull, sier investeringsdirektør Lucy MacDonald hos RCM Ltd.

På Oslo Børs er hovedindeksen svakt opp i forkant av Norges Banks rentedom klokken 14:00 i dag.
Ekspertene er enige om at Svein Gjedrem & co neppe hever renten i dag, og spenningen knytter seg til hvilke uttalelser sentralbanken kommer med etter rentedommen.
- Hvis de tror at økningen i pengemarkedsrenten vedvarer vil det kunne gi rom for kutt. Men normalt vil Norges Bank se an situasjonen en periode, sier makroøkonom Kyrre Aamdal i DnB Nor Markets til DN.no.
Makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken vil følge ekstra nøye med på hva Norges Bank sier om inflasjonen.
- Situasjonen er alvorlig, men vi må likevel huske at vi har et veldig høyt inflasjonspress. Hvis de sier at inflasjonspresset har avtatt er det en stor retorikkendring, mener han.

Prisen på nordsjøolje stiger. StatoilHydro er opp 0,47 prosent.
Blant de andre mest omsatte aksjene på Oslo Børs er Yara ned 2,85 prosent, REC er er opp 5,70 prosent, Frontline er opp 1,94 og SeaDrill er ned 0,72 prosent.
Telenor er klatrer 0,66 prosent, mens Hydro synker 0,38 prosent.

Nøkkeltall: Europa

Saken fortsetter under annonsen

OSEBX i Oslo er opp 0,10 prosent.

OMX 20 i København er opp 0,01 prosent.

OMX 30 i Stockholm er ned 0,99 prosent.

FTSE 100 i London er ned 0,09 prosent.

DAX i Frankfurt er ned 0,15 prosent.

CAC 40 i Paris er ned 0,24 prosent.

Olje og gull opp

Saken fortsetter under annonsen

Nordsjøolje omsettes for 105,41 dollar fatet - opp 2 dollar og 33 cent.

Gull omsettes for 892,50 dollar per unse - opp 1 dollar og 30 cent.

En dollar noteres til 5,6158 kroner. En euro noteres til 1,4660 dollar.


Oslo Børs her.

Europeiske børser her.