Beholder fire

Publisert: 22. januar 2008 kl 13.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Sætre tar inn riggoperatøren Songa som eneste nye aksje denne uken, og har tro på at selskapet vil klare seg til tross for turbulensen som herjer børsen om dagen.

Her er den nye porteføljen:

  • Data Respons
  • Blom
  • Yara
  • Roxar
  • Songa

Slik begrunner Sætre valgene:

Data Respons (DAT) er et teknologiselskap som leverer innebygde dataløsninger for styring av kundenes produkter innen offshore, telekom og industri. Selskapet er godt posisjonert, etterspørselen etter produktene er høy og selskapet har en stor ordrereserve.


Blom (BLOM) besitter unike databaser av kartdata og har utviklet applikasjoner for GPS med ekte bilder i stedet for tradisjonelle kart. Med denne teknologien har Blom en unik posisjon innenfor et marked i sterk vekst, og selskapet burde også være en attraktiv oppkjøpskandidat.

Saken fortsetter under annonsen


Yara (YAR) nyter godt av høye priser på jordbruksprodukter, noe som blant annet medfører økt etterspørselen etter kunstgjødsel fra Yara. Økt fokus på biodiesel er også en positiv driver for selskapet.


Roxar (ROX) er en teknologileverandør til offshorenæringen, og leverer teknologi innen flerfase- og gassmålere, samt sand- og slitasjemåling i rør. Selskapet kan sies å være typisk sensyklisk innen sin næring, og opplever for tiden meget sterke vekstutsikter.


Songa (SONG) Songa Offshore ASA er en riggoperatør som eier og driver to halvt nedsenkbare borerigger og ett boreskip. Selskapet har ikke nybyggrisiko og god visibilitet og bør klare seg bra i et urolig børsklima.