Bedre hell?

Publisert: 5. mars 2003 kl 14.07
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Både amerikanere og internasjonale markeder er spente på om den nye finansministeren i USA vil ha bedre hell enn sin forgjenger. John Snow overtok jobben i begynnelsen av februar etter at hans forgjenger Paul O’ Neill ble sparket i desember etter en rekke offentlige tabber. Blant annet greide O’Neill å fornærme brasilianske regjeringsmedlemmer da han antydet at de var korrupte. Han var heller ikke særlig lojal overfor den til enhver tid gjeldende økonomiske politikk som ble bestemt fra Det hvite hus. Men han fikk ros da han sammen med Bono besøkte Afrika.

Snow regnes som mer polert og flinkere til å lytte. Selv om han også kommer fra bedriftsbakgrunn, ikke finans, har han blitt godt mottatt på Wall Street. Snow ledet i mange år det store transportselskapet CSX og han kan skryte av en sjeldenhet blant finansministre i mange land: en doktorgrad i økonomi.

Snow har også solid kjennskap til internasjonal økonomi fra sin tid som lederen for Business Roundtable, en organisasjon som består av 250 av toppsjefene i de største bedriftene i USA.

Saken fortsetter under annonsen