Ajilon vil håndtere bemanningskriser

Publisert: 30. september 2003 kl 11.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ajilon har utviklet et nytt konsept for bedrifter med akutt behov for lederskap, enten ved etableringer eller restruktureringer. I løpet av 48 timer skal riktig kompetanse stilles til disposisjon. Ajilon Management Task Force heter det nye konseptet for bedrifter med akutt behov for lederskap. Ajilon er et av verdens ledende selskap innen utleie og rekruttering av spesialister og ledere. Ajilon ble etablert i USA i 1969 og er i dag en del av Adecco Group, verdens største bemanningsselskap (se ØR nr11). Ajilon har globalt 440 kontorer i 19 land.

Ajilon har investert i nye satsingsområder i en tid hvor de fleste bedrifter har holdt pengekranene igjen. I 2002 valgte selskapet en strategi hvor de satset i bredden gjennom å utvide fra å være en IT-fokusert rekrutterings- og bemanningsselskap, til å bli et selskap med fokus på rekruttering og utleie av spesialister innen IT, Engineering, Finance og Executive.

- Nå tar vi steget og satser i dybden gjennom Ajilon Management Task Force som er en del av Executive-avdelingen, sier administrerende direktør i Ajilon Norden, Runar W. Henriksen.

Ajilon Management Task Force arbeider etter en modell som bygger på oppdragsforståelse, operasjonell vurdering og gjennomføring av endringsprosess. Først gjør Ajilon en systematisk gjennomgang av kundens forretningsdrift for å skaffe best mulig forståelse for oppdraget. Dette er nødvendig for å sette sammen den rette kompetansen for å gjennomføre en operasjonell vurdering. Vurderingen er en metodisk gjennomgang av kundens virksomhet for å sikre verdier og gi en anbefaling for videre drift. Deretter kommer man til gjennomføring av endringsprosess som er en iverksettelse av anbefalte og vedtatte driftsendringer der det kan være aktuelt å outsource stabs- og støttefunksjoner, og hvis det er nødvendig sette inn nye kompetante ledere på definerte områder.

Saken fortsetter under annonsen