«Norvekst» på direktørjakt

Publisert: 12. september 2003 kl 14.31
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

1. september gikk startskuddet for arbeidet med å etablere den nye organisasjonen som erstatter Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), Norges Eksportråd, Statens veiledningskontor for oppfinnere (SIVO) og Norges Turistråd.

Tidligere i år foreslo departementet at de fire institusjonene skulle bli én, og det ble satt ned en styringsgruppe som skal ha ansvaret for å etablere den nye organisasjonen. Går alt etter planen, er den på plass allerede den 1. januar neste år. Styringsgruppen, som ledes av Arne Skauge, har leid inn Øystein Josefsen som prosjektleder. Det foreløpige prosjektnavnet er «Norvekst», men navnet skal ikke legge noen føringer fordi det om kort tid blant annet skal arrangeres en intern navnekonkurranse i de aktuelle virksomhetene.

- Innen årsskiftet skal styringsgruppen ha etablert en ny strategi for virksomheten, de skal ha sett på hvordan organisasjonen skal fungere, ha tatt beslutning om styringsmodell og økonomi i tillegg til ny design og ikke minst lokalisering, sier Josefsen. Det eneste som foreløpig er klart, er at den nye virksomheten skal ligge innenfor Ring 3 i Oslo. Det er trolig de 300 ansatte i de fire virksomhetene i Oslo glade for. Jakten på en ny administrerende direktør er allerede i gang.

Administrerende direktør Arild Blixrud i Eksportrådet mener det er fornuftig å slå sammen det offentlige virkemiddelapparatet som er rettet mot innovasjon og eksport. Øystein Josefsen sier at sammenslåingen har åpenbare fordeler som for eksempel at brukerne får én dør inn til det statlige virkemiddelapparatet å forholde seg til. En annen fordel er at det blir lettere å se ting i sammenheng med alt samlet under ett tak. - Jeg tror den nye organisasjonen vil bli mye mer effektiv, og det er klart at en større organisasjon vil huse mer kompetanse, sier Josefsen.

Saken fortsetter under annonsen