Kritikkverdig av ligningsmyndighetene

Publisert: 28. oktober 2003 kl 15.15
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

I uke 39 ble bobestyrer og advokat Kjell Dagestad tilskrevet av ligningsmyndighetene og varslet om at samtlige innestående klientmidler ville bli tillagt hans formue som skattepliktig formue for inntektsåret 2002.

Advokat Dagestad er bobestyrer i en rekke store konkursbo, blant annet for Trond Kristoffersens personlig konkursbo. Dagestad fikk sin nettformue uriktig økt med rundt 36 millioner kroner. Etter kontakt med ligningsmyndighetene er det klarlagt at formuen av disse klientmidlene ikke skal beskattes på Kjell Dagestad personlig. Ligningsmyndighetene hadde likevel ikke mulighet til å få rettet de offentlige skattelistene før publisering 10.oktober.

- Jeg mener saksbehandler bør forstå at jeg ikke har økt min formue med 36 millioner fra 2001 til 2002 og satt disse pengene inn på ca 30 forskjellige konti i min bank alle lydende på andre navn som for eksempel Teleglobe AS kkbo, Broadband AS kkbo osv. Særlig når vedkommende er spesielt kurset på å forstå advokatregnskap, slik ligningssjefen gikk ut og sa i Budstikka, sier Kjell Dagestad til Økonomisk Rapport.

Dagestad viser til at endringen av hans ligning ble foretatt uten at han ble varslet og fikk anledning til å komme med opplysninger.

- Endringen ble foretatt i «12 time» slik at opplysningene allerede var sendt ut da jeg fikk varselet. Forøvrig var ligningen riv ruskende gal for 3 av 8 partnere ved vårt kontor hvorav de to andre var lignet i Asker og i Oslo. En av mine klienter fikk økt sin inntekt feilaktig og uten noen grunn med ca 60 millioner av Bærum ligningskontor uten at han var varslet overhodet. Han ble plutselig den i Bærum med tredje høyeste inntekt. Så her er det mye å ta fatt i for likningskontorene, avslutter Dagestad.

Saken fortsetter under annonsen