«Jeg er rå, jeg også...»

Publisert: 13. november 2002 kl 13.52
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Telefonen ringer.

«Ja, hei. Det er Svein Eide Haukås i Amrop Hever Group som ringer. Haukås er konsulent i executive search, eller hodejeger som det heter på godt norsk. Og jobber i et av verdens ledene executive search-selskaper, Amrop Hever Group.

Hodejeger Haukås (bildet)har lest Økonomisk Rapports kåring av Norges råeste hodejegere (Økonomisk Rapport nr. 17/2002), men uten å finne sitt eget navn.

«Ja, hvordan synes du dere traff», spør Haukås.

«Jo, rimelig bra, takk».

«Dette er bare til din informasjon. Men i fjor omsatte jeg for rundt 6 mill. kroner. Og året før var jeg tett på 8 mill. kroner i omsetning», sier Svein Eide Haukås, med all mulig diskresjon og med en aura av konfidensialitet rundt seg.

Kort sagt: Svein Eide Haukås føler seg berettiget til en plass på lista over Norges råeste hodejegere, målt i omsetning.

Saken fortsetter under annonsen

Vi kan forsikre hodejeger Svein Eide Haukås om at vi vurderte ham som en sterk kandidat til å komme inn på listen over Norges råeste hodejegere, men han nådde altså ikke helt opp i årets kåring.

Ellers så vil vi takke hr. Haukås for samtalen. Vi har notert oss dine opplysninger. Og så får vi se da, hvordan du klarer deg i dagens heller skrinne jaktterreng.