Det offentlige bør ta ansvar

Publisert: 18. februar 2003 kl 14.26
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Myndighetene bør ta sin del av sikkerhetskostnadene i etterkant av 11. september. At en allerede hardt presset bransje skal betale for alt er ikke riktig, mener Sterlings administrerende direktør Johnni Overbye.

- Vi ser at det er mange utfordringer i vente. Et av de store problemene i 2003 er de økte avgiftene på landing, letting og overflygninger. Når bransjen sliter som den allerede gjør med sviktende passasjertilgang, stigende oljepriser og så videre, så virker det nesten urimelig at aktørene øker kostnadene så urimelig mye. De vurderer ikke bransjens tilstand. Det er en ting, men samtidig vil også sikkerhetsutgiftene i året som kommer bli et stort problem, forklarer Overbye.

Ikke slik å forstå at han mener man skal ta lett på sikkerheten. Sterling har optimal sikkerhet ved alle sine flyvninger. Men Overbye mener at det er urettferdig at bare flyselskapene skal betale for den økte sikkerheten.

- Det er en fellesoppgave for landene å beskytte seg mot terrorisme. Ikke bare flyselskapene bør betale for dette. Husk at terroristene ikke fører krig mot flyselskapene, men mot den vestlige levestilen, og det er den vi ønsker å beskytte. Frykter man for eksempel for sikkerheten ved en demonstrasjon, utkommanderes politifolk, uten at det koster for eksempel forretningene i området ekstra. Det bør også være en statlig oppgave å sørge for den optimale sikkerheten i luften, sier Overbye.

Saken fortsetter under annonsen